Algemeen

In de Eifel is zeer veel te doen, te zien en te beleven, er zal voor iedereen wel wat leuks te vinden zijn. Buiten de dagelijkse attracties en bezienswaardigheden worden er in de Eifel zeer veel evenementen opgezet. Er zijn vele bewegwijzerde routes waar u per fiets of te voet het fraaie landschap van de Eifel kunt verkennen. Ook voor motorrijders is de Eifel een geliefde regio om rond te toeren.

In bepaalde seizoenen zijn er leuke activiteiten. Carnaval wordt er uitbundig, anders dan in Nederland, gevierd. Wandelroutes zijn het hele jaar in trek. In het derde weekeinde van september waant u zich in de burcht in het op enkele kilometres afstand gelegen dorpje Reifferscheid in de middeleeuwen tijdens de ridderfeesten. In de winter kan men veel sportieve uitstapjes maken, zoals skiën, langlaufen, rodelen, wandelen enz. De periode rond kerst biedt elke stad of dorp u een leuke kerstmarkt, zo ook boven in de burcht in Reifferscheid.

In de buurt zijn verschillende burchten te bezoeken. Schilderachtige stadjes als Monschau, Blankenheim en Adenau met hun vakwerkhuizen zijn binnen een half uur rijden te bereiken. U kunt daar genieten van oude ambachts- en vakwerkhuizen. Het bekende toeristische plaatsje Moschau (25 km) heeft straatjes waar winkeltjes, restaurantjes en terrasjes aaneengeregen zijn. Als u daar bent is het zeker de moeite waard om de glasfabriek te bezoeken, waar u niet alleen het glas kunt kopen, maar ook het glas blazen kunt aanschouwen. In Rescheid, een dorpje op 8 km afstand, is een oude loodmijn “Grube Wohlfahrt” waar dagelijks rondleidingen worden gegeven. De andere kant in, op 4 km afstand bevindt zich in Hellenthal, net buiten het dorp, een wildpark waar dagelijks roofvogelshows gegeven worden. Zeker voor kinderen, maar ook voor volwassenen een hele leuke uitstap. Een prachtig wandelpark met zeer mooie uitzichten is het voormalige militair gebied “Vogelsang”. Een klein beetje verder ligt de “Rursee” waar u een rondvaart op de rivier de Rur tot het Rurmeer en terug kunt meemaken. Maar ook een wandeling langs het stuwmeer van de Olef aan de rand van Hellenthal is zeker de moeite waard. Een tip voor een dagje weg is de belevingswereld op de Nürburgring (50 km). Ook Phantasialand in Brüll kan bezocht worden. Bij bobsleeën denkt men aan de winter. Maar de zomerbobbaan in het plaatsje Rohren bij Monschau is zeker erg leuk voor kinderen. En zo is er nog veel meer……..

In Schleiden op 10 minuten rijden vindt u een prachtig openbaar zwembad met alle voorzieningen voor kinderen. Het bad ligt midden in een dal, omringd door bossen. Hellenthal maar zeker Schleiden zijn grotere steden in de omgeving waar u vele winkels, restaurants en cafés kunt vinden.
[:]